download nieuws show bio speellijst contact

Jeroen is aspirant-lid van Comedytrain

Comedytrain is een begrip in Nederland. Het is een collectief van comedians die line-upshows spelen over heel Nederland. Namen van leden zoals Theo Maassen, Hans Teeuwen, Najib Amhali, ... spreken voor zich. Comedytrain is dan ook een kwaliteitslabel. Als Jeroen zichzelf bewijst dit jaar, dan wordt hij volgend jaar volwaardig lid. Daarom zal hij regelmatig optreden in de thuisclub van Comedytrain: 'Toomler' in Amsterdam.Jeroen Leenders in het English

Jeroen doet het al een tijdje ook in het Engels.
Waarom? Zomaar. Omdat die dat plezant vindt. Het verlegt de grenzen, het geeft hem die rush van toen die nog maar net begon, het gevaar, de adrenaline, de romantiek om ergens nieuw in te zijn, ... al die vage dingen. En dat het hem ligt is duidelijk. Kijk voor de lol maar op de nieuws-pagina. Daar zie je dan ook meteen dat het eventjes wennen is voor hem. Van de zenuwen verzint hij dan een meervoud van hert dat in het Engels eenvoudigweg niet bestaat. Maar als een comedian een fout maakt dan is dat gewoon weer grappig, dus zelfs een fout kan nooit fout gaan. Wat een job!Jeroen Leenders Experience at The Joker

Jeroen is up to something crazy.
Vanaf dit voorjaar zal hij maandelijks optreden in The Joker met een nieuw uit zijn gat getrokken half uur. Deze speciale gebeurtenissen zullen steeds plaats vinden op een woensdag. Zottekes zou je zeggen. Maar het wordt nog zotter. Dit alles kadert in het plan om elk jaar met een nieuwe show te komen. Yep, dat leest u goed. Hiermee wilt Jeroen helemaal niets bewijzen, hij wil eerder zijn ei tijdig kwijt, want momenteel loopt hij gemiddeld een seizoen lang met een vervallen ei rond terwijl er al een nieuwe klaar zit.
De mensen die Jeroen al eens live bezig zagen in The Joker weten dat dat altijd een eigenaardige, bevreemdende en compleet overbodige ervaring is. Vandaar dat deze maandelijkse tijdverspillingen zullen plaatsvinden onder de naam de: 'Jeroen Leenders Experience'.Sorry

Geen Idee

Na 2 succesvolle seizoenen van bijna 200 shows door België en Nederland is Jeroen Leenders helemaal klaar voor zijn 2de avondvullende show . Op 4 jaar tijd heeft Jeroen een reputatie opgebouwd die hem vooruitsnelt. ‘Die kerel is echt gek!’ is een veelgestelde diagnose.

Hij heeft zichzelf tot doel gesteld zo weinig mogelijk moppen te vertellen. “Ik vertel liever gewoon over mijn werkelijkheid. Maar dan liefst op een zo hilarisch mogelijke manier.” Aldus Jeroen over zijn ultieme streven.

Nu vraagt men naar een opvolger, een nieuwe show en waarover die zal gaan. In alle eerlijkheid; Geen idee. ‘Geen idee’ is het eerlijkste antwoord ter wereld en als mensen oprechter zouden zijn, zou je dat vaker als antwoord krijgen. Jeroen is eerlijk en daarom is ‘Geen idee’ dan ook de naam van zijn nieuwe show.

Ook al beweert hij zelf dat het eigenlijk nergens over gaat, toch voel je steeds de aanwezigheid van een diepere gedachte die alles met elkaar verbind.

Tot snel.
Maar wanneer precies?
Geen idee.Sorry

Sorry, ik ben Jeroen Leenders

Jeroen Leenders, bekend van (o.a.) Comedy casino cup (nationale Belgische televisie) en winnaar van (o.a.) Leids Cabaret festival 2010, brengt zijn eerste avondvullend programma.
8 Juli 2007 was hij een eenvoudige taxichauffeur die voor het eerst optrad in The Joker in Antwerpen, hét stand- up- podium in Vlaanderen. Nu, nog geen dan 3 jaar later, woekert hij met succes in, over en door de Lage landen met zijn confronterende en absurde humor.

De mens is niet in staat nieuwe dingen te maken want alles is al uitgevonden maar toch creëert Jeroen Leenders iets uniek. Wat het exact is weet niemand.
De meningen gaan van cynisch-positief tot kompleet geschift.
Misschien is hij wel gek. Maar wat als de gek gelijk heeft?
Dan zullen we moeten toegeven hoe klein we zijn, hoe onbeholpen en onbekwaam. Geen giant leaps maar voorzichtig geschuifel.
We kunnen de tijd niet onderwerpen, de regen niet stoppen, de wind niet draaien, het magma niet dicteren, we kunnen zelfs niet voorkomen dat het gras tussen de tegels opschiet.
Juist daarom moeten we lachen. Lachen met de dwaas in onszelf die denkt iets te weten. Lachen met onze eigen domheid. Lachen met de dwaling van de ander. Maar laat vooral ook lachen met de idioot in uzelf.

Waarover het zal gaan?
Over alles en over niets. Wat hij juist zegt is niet zo van belang. Wat telt is dát hij het zegt.
Dus weest welkom op een ervaring zonder naam, zonder beschrijving, zonder niche.
Gewoon een anderhalf uur lang Jeroen Leenders.

En die 'sorry' ? Die is enkel uit beleefdheid.